Tagasi

Selgusid SISU 2019 kuraatorikonkursi võitjad

Pressiteade
19.12.2018

Žüriil on hea meel, et konkursile laekus kaks arvestatavat ja inspireerivat tööd.

Žürii, koosseisus Tüüne-Kristin Vaikla, Liisa Põime, Marje Karu, Reio Raudsepp ja Tarmo Piirmets otsustas anda esimese preemia võistlustööle “SISU 2019: Tegelik/the Real”, kuraatoritiim Hannes Praks, Andrea Tamm, Jüri Kermik, Triin Männik, Maria Luiga ja Linda Zupping, ning premeerida tööd 700 euroga ja õigusega kureerida SISU 2019 sümpoosionit.

Võistlustöö: Tegelik/the Real

Žürii valis võistlustöö esimese preemia vääriliseks, sest teemad ja lähtekohad, millega Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakond õppeprotsessides tegeleb, annab nüüd võimaluse laiemale professionaalide ringile sellega tutvust teha ja kaasa rääkida. Meeskond on projekti sisukalt ette valmistanud ja omab selget visiooni, kuidas sümpoosion läbi viia. Töö tugevuseks on ka rahvusvaheline lektorite nimistu. Žürii tervitab mõtet, et SISU sümpoosion on oma vormilt ajas muutuv, ka selles punktis leidis töö positiivset vastukaja.

Teine preemia otsustati anda žürii võistlustööle “Tervis ja keskkond”, kuraator Katrin Kask, ning premeerida teise koha tööd 350 euroga.

Võistlustöö: Tervis ja keskkond

Sümpoosioni teemaks on see žürii hinnangul praegusel kujul liiga lai. Tervislikud materjalid on aktuaalne teema, kuid žürii liikmed leidsid, et nii praktilise loomuga teema vajaks käsitlemiseks konkreetsema vaatenurga leidmist. Žürii teeb idee edasiarendamiseks ESLi juhatusele ettepaneku kutsuda ellu loengusari teemal Tervis ja keskkond.

Žürii otsus oli üksmeelne.

Palju õnne võitjatele!

SISU on Eesti Sisearhitektide Liidu korraldatav sisearhitektuuri sümpoosion, kus leiavad käsitlemist sisearhitektuuri puudutavad päevakajalised teemad ning kus kohtuvad valdkonna tunnustatud teoreetikud ja praktikud üle kogu maailma. Sümpoosion pakub lisaks sisearhitektidele huvi ka teistele ruumiga tegelevatele professionaalidele interdistsiplinaarsetelt tegevusaladelt.

Lisainfo:

Silja Kukk
SISU sümpoosion 2019
projektijuht
Eesti Sisearhitektide Liit
Rüütli 4
10130 Tallinn
+372 5135018
silja@esl.ee
esl.ee
sisu.esl.ee
facebook.com/esleaia
facebook.com/symposiumSISU
instagram.com/eaia_esl
issuu.com/eestisisearhitektideliit
youtube.com/user/sisearhitektideliit