Tagasi

Selgusid Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate laureaadid

Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate pidulik üleandmine toimus 20. jaanuaril Kohtla-Järve Kultuurikeskuses. Gala korraldasid sel aastal Kanuti Gildi Saali meeskond, lavastaja Arolin Raudva, dramaturg Laur Kaunissaare ja kunstnik Kairi Mändla. Õhtu muusikalise poole eest hoolitsesid Hendrik Kaljujärv, Karl Saks ja Kalle Kindel ning performance’i tegi Henri Hütt. Õhtut juhtisid Maike Lond-Malmborg ja Iggy Lond-Malmborg.

Arhitektuuri valdkonnas pälvis preemia Tartu Pauluse Kiriku restaureerimine, autorid Merja Nieminen, Kari Järvinen ja Markku Norsi.

Elutööpreemia pälvisid Helle ja Taevo Gans – Eesti sisearhitektide peres legendaarne tandem, alates 1960-ndate teisest poolest on nende looming mõjutanud Eesti tootedisaini, näitusekujunduse ja sisearhitektuuri arengut (Viru hotelli restorani ja banketisaal (1970), Ranna sovhoosi puhkehoone (1976), Eesti NSV Ministrite Nõukogu Valgeranna puhkehoone (1980),  Narva-Jõesuu puhkehoone (1981) ja Eesti Panga vahehoone (Estonia puiestee 11) (1998) sisekujundused). Taevo Gans on 1990. a ellu kutsutud Eesti Sisearhitektide Liidu asutava kogu liige. Panustanud oma aega ja mõtteid nii juhatuse kui ka nõukoja tegevusse.

Ülevaade kõikidest aastapreemia laureaatidest Kultuurkapitali veebilehel ja Postimehes