Tagasi

EL eesistumise ruumide sisekujunduse ideekonkursi võitis töö „Vool“

PRESSITEADE 20.12.2016

Eesti Euroopa Liidu eesistumise kõrgetasemeliste kohtumiste ruumide kujundamise ja sisustamise ideekonkursi võitis kavand „Vool“, mille esitas Vaikla Stuudio OÜ (projekti meeskond: Urmo Vaikla, Tüüne-Kristin Vaikla, Mikk Meelak, Kaisa Lindstöm, Liina-Liis Pihu, Grete Soosalu, Karin Tõugu, Marti Kaljuve ja Anu Lill).

Kuna eesistumise Eestis aset leidvad tippsündmused toimuvad Tallinna Kultuurikatlas, ootas Riigikantselei nägemust sealsete tööruumide sisekujundusele, mis võiks sobituda ka teistesse kohtumispaikadesse nii Eestis kui ka Brüsselis. Lisaks sooviti, et tööruumide sisekujundus sobiks kokku eesistumise visuaalse identiteediga ehk toetaks Euroopas levinud arvamust Eestist kui nutikast kauni looduse ja puhta elukeskkonnaga e-riigist. Konkursile laekus seitse ideekavandit, millest viis vastas seatud tingimustele.

„Konkurss õnnestus igati ning saime valida mitme eripalgelise ja põneva idee vahel, mis tõstsid esile nii Eesti loodust kui ka digilugu,“ kinnitas žürii esimees, Riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Klen Jäärats. „Valik langes tööle „Vool“, sest see oli kõige terviklikum ning sekkus Kultuurikatla tööstuslikku interjööri nii vähe kui võimalik ja täpselt nii palju kui vajalik. Töö autorid leidsid tasakaalu uue ja vana, eksperimenteeriva loomingu ja töökeskkonna vahel. Just see julge ent õrn sekkumine eristus selgelt teistest töödest. Võidutöö paindlik ja multifunktsionaalne lahendus sobis samuti kõige paremini eesistumise sündmuste korraldamiseks,“ lisas Jäärats.

Kavandeid hindas žürii koosseisus Klen Jäärats (žürii esimees, Riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaat), Toomas Korb (Eesti Sisearhitektide Liit), Kristi Lents-Esnar (Eesti Sisearhitektide Liit), Hannes Praks (Eesti Kunstiakadeemia), Veronika Valk (Kultuuriministeerium).

Žürii premeeris võidutöö esitanud Vaikla Stuudiot 3000 euroga. Riigikantselei alustab võitjaga läbirääkimisi ruumide sisekujunduse ja sisustuslahenduste väljatöötamise lepingu sõlmimiseks.

Teise koha vääriliseks hindas žürii ja premeeris 2000 euroga kavandit „Koda“, esitaja Kadri Tamme Sisearhitektuur OÜ (autorid Kadri Tamme, Harri Kaplan, Liis Mägi). Kolmanda koha ja 1000 eurot pälvis kavand „Mõttelõng“, esitaja PIN ARHITEKTID OÜ (autorid Jaan Port, Katrin Kaevats, Neeme Tiimus).

Eesti on esimest korda EL Nõukogu eesistuja 2017. aasta juulist detsembrini. Eesistuja juhib nõukogu tööd ehk suunab 28 liikmesriiki ühiste otsuste poole. Eestis toimub eesistumise ajal Tallinnas Kultuurikatlas ligi 20 kõrgetasemelist sündmust, millest võtavad osa välisriikide ministrid ning EL-i juhid ja tippametnikud.

Lisainfo:
Triin Oppi, EL eesistumise meedianõunik, 5025120, triin.oppi@riigikantselei.ee,  www.eesistumine.ee